pátek 30. října 2015

Listopad v kinech

Po nabitém říjnu přichází podobně nabitý listopad. Nová bondovka, nová pixarovka a dva filmy s mým oblíbeným Fassbenderem. Má kinodocházka se navíc kvůli služebce v říjnu a dalším okolnostem dost propadla, takže doufám, že toho v listopadu, co nejvíc doženu. Jinak jsem do svého přehledu přidal datum premiéry a svá doporučení rozdělil do dvou kategorií, které jsem pojmenoval "filmy pro každého", kam budu řadit nenáročný i náročnější mainstream, a "filmy pro fajnšmekry", kam budu řadit věci, na které většinou ve velkých multikinech nenarazíte.      


Můj program - filmy pro každého
Spectre
(5. 11. 2015) 
Jasná premiéra měsíce! Spectre sice předcházejí přehnaně vysoká očekávání, ale pokud se podíváme na all-star tým filmařů a herců, kteří jsou pod filmem podepsaní, tak je jasné, že nepůjde o žádný prázdný hype. Režie se znovu ujal oskarový Sam Mendes (Skyfall, Americká krása), za kamerou legandární Roger Deakins (Vykoupení z věznice Shawshank, Fargo, Kundun, Tahle země není pro starý, Skyfall, 12 oskarových nominací), stejný tým scénáristů jako z posledních tří bondovek, hudba od Thomase Newmana (rovněž 12 oskarových nominací), a dnes už starého dobrého Craiga doplní v hlavním hereckém trojlístku Tarrantinův objev Christopher Waltz a Monica Bellucci, první opravdová bond-woman v historii bondovek.

Steve Jobs
(12. 11. 2015)
Po nedůstojném propadáku s Ashtonem Kutcherem sáhli producenti (a pravděpodobně i Apple) hlouběji do kapes, aby zaplatili hvězdy typu Michaela Fassbendera a Kate Winslett, oceňovaného režiséra Dannyho Boylea a jednoho z nejlepších hollywoodských scénáristů Aarona Sorkina. Ohlasy z USA budí zdání, že tentokrát to vyšlo o dost líp. Sám sice žádné nakousané jablko nevlastním, takže apple-mánie jde mimo mě, ale tenhle filmek si rozhodně nenechám ujít.

Black Mass: Špinavá hra
(19. 11. 2015)
Gangsterka se zamaskovaným Johny Deppem, Benedictem Cumberbatchem a Joelem Edgertonem. Gangsterky a krimi filmy mám rád (stejně jako všechny tři hlavní herce), takže Black Mass na můj listopadovej program určitě zařadím, i když pravděpodobně půjde jen o takový lepší průměr.

Hodný dinosaurus
(26. 11. 2015)
Po vynikajícím a divácky úspěšném film V hlavě přichází Pixar z další novinkou. Animace vypadá jako vždy báječně a můžeme jen doufat, že pro něj laťka minulé pixarovky nebude příliš vysoká.



Můj program - filmy pro fajnšmekry
Macbeth
(5. 11. 2015)
Evropská adaptace britského klasika, která láká především na herecký koncert v podání Michaela Fassbendera a Marion Cotillard. Tempo možná nebude vyhovovat každému, ale pro milovníky evropského filmu a fanoušky Fassbendera a Cotillard je tohle povinnost. Film navíc v Cannes získal nominaci na Zlatou palmu.  

Berani
(12. 11. 2015)
Island je tak krásná země, že všechno, co se tam natočí bude jen pro svůj vizuál o třídu krásnější. Příběh dvou starých bratrů ovčáků navíc v Cannes vyhrál sekci Un Certain Regard. Z traileru se zdá, že půjde o klasickou kvalitní festivalovou produkci pro hipstery a podobné ztracené existence jako jsem já.

Pokoj
(26. 11. 2015)
Filmová adaptace knižního bestselleru Emmy Donoghue Pokoj nabídne fritzlovské rodinné drama o matce, která vychovává svého syna v kompletní izolaci od celého světa. Knihu jsem sice nečetl, ale trailer i synopse vypadá docela zajímavě.


Nepotřebuju vidět
Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu
(5. 11. 2015)
Snoopy šel vždycky mimo mě a navíc ta tečka v českém názvu fakt bolí! Film je od tvůrců Doby ledové, takže by to nemuselo být tak špatné, ale na druhou stranu poslední filmová adaptace slavných comic stripů o líném Garfieldovi nedopadla nijak valně. Takže těžko soudit.   

Otcové a dcery
(12. 11. 2015)
Tuctové rodinné drama s Russellem Crowem, Amandou Seyfried a Aaronem Paulem (Jesse z Breaking Bad) vypadá jako klasická hollywoodská emocionální ždímačka. Pokud si potřebujete pobrečet, nebo potřebujete nějaký nekonfliktní film na rande, u kterého vám nebude vadit, že ho z půlky nebudete vnímat, tak Otcové a dcery je film pro vás.  

U moře
(19. 11. 2015)
Vztahové drama se slavným hollywoodským párem Bradem Pittem a Angelinou Jolie v hlavních rolích je u mě zatím na čekací listině. První režisérský počin Angeliny Nezlomný nedopadl nijak dobře, takže si tentokrát raději počkám na první recenze. Trailer vypadá docela dramaticky, tak snad by to nemuselo být tak sentimentální, jak by se mohlo ze synopse zdát.

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část
(19. 11. 2015)
Tuhle teenage fantasy franšízu jsem se rozhodl ignorovat už od začátku a nehodlám na tom nic měnit. Raději si znovu pustím Battle Royale.

Gangster Ka: Afričan
(26. 11. 2015)
Druhé pokračování českého krimi thrilleru o Radovanu Krejčířovi podle knihy Jaroslava Kmenty. První část nedopadla tak špatně, jak jsem očekával, ale ani tak dobře, aby mě to přesvědčilo na film zajít.      



Chyby v matrixu
Přeludy
(12. 11. 2015)
Béčkový mystery thriller říznutý hororem, který nepřináší vůbec nic nového. Jediné, co by mohlo být na filmu zajímavé i pro někoho jiného než jen skalní fanoušky žánru, je Jim Parsons (Sheldon Cooper z BBT) ve vedlejší roli.

Jo Nesbo: Doktor Proctor a prdící prášek
(12. 11. 2015)
Trapná norská rodinná komedie, která fakt nevím na koho cílí. Tohle se mi hnusilo jen sem napsat, natožpak abych si na to dokázal koupit lístky na pokladně.

Victor Frankenstein
(26. 11. 2015)
Zdá se, že ani po loňském propadáku Já, Frankenstein nebylo dílo Marry Shelley zprzněno dostatečně, což Victor Frankenstein s gustem dohání. Spíš než béčkový horor čekejte akční fantasy brak, kterému se propůjčil zoufalý Daniel Radcliffe, který se od konce Harryho Pottera chytá každého stébla, a překvapivě i jinak solidní James McAvoy, který si bude moct zařadit Victora Frankensteina mezi své filmové úlety.     

Žádné komentáře:

Okomentovat